Nova Godina Nostalgična Tura 2024

 

29. 12. 2018 - 02.01. 2024

Cena: 139€

Grad sunca i platana, jedan od najlepših gradova u BIH - Trebinje. Višegrad, Dubrovnik, Mostar, Sarajevo...

Trebinje – koliko je lepo, pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.
Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane
Mostar, grad poezije. Gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.
Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

PROGRAM PUTOVANJA:


Dan 1
Beograd – Višegrad – Trebinje
Sastanak grupe u 4.30h . Polazak iz Beograda u 5h. Vožnja autobusom kroz Srbiju preko Šapca prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora. Razgledanje grada. Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše džamije u ovom delu Evrope… Odlazak u hotel . Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 2
Sarajevo – Mostar – Trebinje
Doručak. Nastavak puta ka Mostaru. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska, slobodno vreme. U popodnevnim časovima nastavak puta ka Trebinju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 3
Trebinje – Nova godina
Doručak. Nakon doručka obilazak Trebinja. Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka. U popodnevnim časovima polazak na fakultativni poludnevni izlet (5€). Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad i Arslanagića most,koji je 1574. izgradio Mehmed paša Sokolović. Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira i vinskih podruma. Poseta rodnoj kuci sv. Vasilija Ostroškog. Nakon obilaska povratak u hotel. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru sa muzikom “uživo” u hotelu Leotar. Noćenje.

Dan 4
Trebinje – Dubrovnik – Trebinje
Nakon kasnijeg doručka poludnevni fakultatativni izlet (10€) izlet za Dubrovnik, grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote. Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Trebinje. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5
Trebinje – Višegrad – Trebinje
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Višegradu preko nacionalnog parka Sutjeska. Kulturno istorijska šetnja gradom. Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena. Fakultativno krstarenje Drinom (5€). Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Nastavak puta ka Beogradu. Usputna zadržavanja prema potrebi i radi graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj aranžmana.

Cena aranžmana: 139€

U cenu ulazi:

kružna tura autobusom
1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3*
3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* Trebinju
svečana novogodišnja večera (piće nije uključeno u cenu)
panoramsko razgledanje Sarajeva, Dubrovnika, Trebinja, Višegrada
vodič
agencijske usluge.


U cenu ne ulazi:

fakultativni program
iza manastirskih vrata – 5€
Mostar – 10€
krstarenje Drinom – 5€
boravišna taksa – 5€
konzumacija jela i pića u restoranima
putno zdravstveno osiguranje
ulaznice u dvorce, muzeje i crkve
ekstra hotelski troškovi


Doplata za polazak iz Niša (minimum 15 putnika) : + 2000 dinara
Organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje obavezno kontaktirajte agenciju.
Prevoz
Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).
Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.


Smeštaj
Sarajevo:
HOTEL 3*: Lokacija: širi centar grada
Dužina boravka: 1 noćenje
Usluga: Noćenje sa doručkom (švedski sto)
Trebinje:
HOTEL Leotar 4*: Lokacija: centar grada
Dužina boravka: 3 noćenja
Usluga: Noćenje sa doručkom (švedski sto)


Putno osiguranje
Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cenu. Agencija Angel travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Popusti za decu
Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj).
Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Plaćanje je isključivo dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu INTESA banke na dan uplate.
Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 30% od aranžmana, a ostatak najkasnije 14 dana pre polaska na put.
U našim prostorijama postoji mogućnost plaćanja u ratama do polaska u gotovini, karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina).
Aranžman je moguće platiti čekovima građana na više mesečnih rata (1 rata: 30%, preostali deo se uvećava za 10% i deli na jednake mesečne rate zaključno sa 15. 12. 2018.). Čekovi se deponuju prilikom rezervacije.
U slučaju velikih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

Kategorija hotela
Hotel je kategorisan prema lokalnim kriterijumima zemlje koja se posećuje.

Panoramsko razgledanje
U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Putnici moraju uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.

Vredne stvari
Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

Promena programa
Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak i dr.).

Fakultativni izleti
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 25 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da se izvedu uz korigovanje cene).

 

Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja TA Halo Tours

T.A. ANGEL TRAVEL nastupa kao posrednik


Sajt Turističke agencije Angel Travel je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.

baribal  trag  

Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Autentik